ΑΘΗΝΑ
12:25
|
04.05.2024
Η δολοφονία του Νέλσον Μάτους έρχεται μια εβδομάδα αργότερα από τον εντοπισμό της σορού ενός άλλου δημοσιογράφου που είχε εξαφανιστεί για μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Μεξικό και προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ρεπόρτερ που έχασαν τη ζωή τους εν μέσω του εντεινόμενου πολέμου ναρκωτικών στη χώρα, δήλωσαν οι αρχές και μια οργάνωση για την ελευθερία του Τύπου.

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Νέλσον Μάτους σκοτώθηκε το Σάββατο στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νέλσον Μάτους, διευθυντής του τοπικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Lo Real de Guerrero, πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ ενός καταστήματος, ανέφερε η μεξικανική εφημερίδα El Universal.

Η μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή στην Ελλάδα) στη συνοικία Εμιλιάνο Σαπάτα, βορείως του Ακαπούλκο.

Ο Νέλσον Ματούς είχε επιζήσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η πρώτη το 2017 και η δεύτερη το 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα μεξικανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο θάνατος του Μάτους έρχεται μια εβδομάδα αφότου το σώμα του Λουίς Μάρτιν Σάντσες, δημοσιογράφου της μεξικανικής εφημερίδας La Jornada, βρέθηκε μετά την εξαφάνισή του στην πολιτεία Ναγιαρίτ.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Γκερέρο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς για σχολιασμό.

Στο Μεξικό, η έρευνα για τη διαφθορά, το έγκλημα και τα καρτέλ ναρκωτικών συχνά ενέχει υψηλό κίνδυνο. Η χώρα ήταν η πιο θανατηφόρα στον κόσμο πέρυσι για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα