ΑΘΗΝΑ
23:25
|
02.05.2024
Νέα τραγωδία μετά τους τέσσερις νεκρούς σε κτίριο που κατέρρευσε χθες Κυριακή στην Αίγυπτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια πενταώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο Κάιρο, εμ αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άτομα, δήλωσαν οι αρχές της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, καθώς οι διασώστες έχουν αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια για επιζώντες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα έως τώρα από από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στη συνοικία Hadaeq el-Qubbah, περίπου 3,2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Τέσσερις επιζώντες μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και οι αρχές εκκένωσαν μια γειτονική πολυκατοικία, ανέφερε το MENA.

Δεν έγινε σαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου, ωστόσο, οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συνηθισμένες στην Αίγυπτο, όπου η κακή κατασκευή και η έλλειψη συντήρησης είναι ευρέως διαδεδομένες σε παραγκουπόλεις, φτωχές γειτονιές των πόλεων και αγροτικές περιοχές.

Την Κυριακή τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε άλλη μια κατάρρευση κτιρίου στη βόρεια Αίγυπτο, ενώ τον Ιούνιο, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν 13όροφο κτήριο κατέρρευσε στην παραλιακή πόλη της Αλεξάνδρειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα