ΑΘΗΝΑ
00:03
|
22.04.2024
Δώσε εκπτώσεις και επιδοτήσεις στον λαό.
Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και τι δεν έχουμε ακούσει για τις ακραίες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με την κυβέρνηση να αντιδρά, όπως πάντα τελευταία στιγμή, νίπτοντας τας χείρας της για ακόμα μια φορά.

Ωστόσο, βλέπουμε τη μια ακτοπλοϊκή εταιρεία μετά την άλλην να κάνει εκπτώσεις, τελευταία στιγμή, μπας και σώσει κάτι. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική στις εκπτώσεις καθώς κάθε εταιρεία έχει την δική της εμπορική πολιτική και αναλόγως προσαρμόζει τις μειώσεις της και διαμορφώνει τα εκπτωτικά της πακέτα. 

Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου

Ας δούμε λοιπόν, μερικές από τις πολυπόθητες εκπτώσεις ή όπως το λέμε, ας κάνουμε μια σούμα:

Blue Star Ferries – Hellenic Seaways

 • Έκπτωση 50% στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.
 • Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ., σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY, το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.
 • Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20 ευρώ.
 • Αύξηση της παροχής έκπτωσης 20% σε 125.000 (από 80.000) εισιτήρια οικονομικής θέσης, σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του ομίλου.

Seajets

Η εταιρεία Seajets εφαρμόζει:

 • μείωση 30% στα εισιτήρια τετραμελούς οικογένειας
 • 20% σε μόνιμους κατοίκους νησιών του Αιγαίου
 • 30% σε τρίτεκνους και
 • άλλες εκπτώσεις, όπως στους δικαιούχους του Market Pass.

Golden Star Ferries

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ανακοίνωσεQ

 • έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους , φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Fast Ferries

Στην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών προχωρά και η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου».

 • Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Σημειώνεται επίσης ότι η Fast Ferries, επί σειρά ετών προσφέρει πέραν των υποχρεωτικών, σημαντικές εμπορικές εκπτώσεις σε όλα της τα δρομολόγια σε όλη την δρομολογιακή περίοδο, όπως:

 • Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των τριτέκνων επιβατών
 • Έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί-σώματα ασφαλείας). Η έκπτωση ισχύει και για το όχημά τους.
 • Έκπτωση 25% στους συνταξιούχους Ν.Α.Τ.
 • Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.
 • Έκπτωση 50% στα παιδιά 6 έως 10 ετών.
 • Έκπτωση 50% στις μετακινήσεις όλων των αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων των νησιών για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Ραφήνα και μεταξύ των νησιών.

Η Fast Ferries μέσω του προγράμματος πιστότητας πελατών της «Fast Friends» και με τη συγκέντρωση ανάλογων πόντων, προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εκπτωτικών ή δωρεάν εισιτηρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θαύμα! Θαύμα!

Το σκίτσο-σχόλιο του Ankyr για τον σταυρό από λάδι στη βάπτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΝΑΦΗ

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Ένα σκίτσο τα λέει όλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα