ΑΘΗΝΑ
02:53
|
05.05.2024
Η Κιμ απέρριψε τα αιτήματα των ΗΠΑ για άνευ όρων διαπραγματεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος του Ενωμένου Μετώπου του Εργατικού Κόμματος Κορέας και αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε οποιαδήποτε «ανόητη πράξη» που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και απέρριψε τις προσφορές για διαπραγματεύσεις ως τέχνασμα, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δηλώσεις της Κιμ ήρθαν αφού ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ανησυχία του ότι η χώρα μπορεί να πραγματοποιήσει άλλη μια δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της την περασμένη εβδομάδα.

Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, δύο ημέρες αφότου αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας:

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν αγνώστου ταυτότητας βαλλιστικό πύραυλο στην Ανατολική Θάλασσα».

Σύμφωνα με το KCNA, η Κιμ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν την ανόητη πράξη τους να προκαλούν τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας ακόμα και με το να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά της».

Κατέκρινε τις προθέσεις των ΗΠΑ να στείλουν ένα υποβρύχιο με πυρηνικό οπλισμό στη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι τέτοια μέτρα για την ενίσχυση της «εκτεταμένης αποτροπής» απλώς θα απομακρύνουν την Πιονγκγιάνγκ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Κιμ απέρριψε επίσης τα αιτήματα των ΗΠΑ για άνευ όρων διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον κάνει λάθος αν υποθέτει ότι η χώρα του θα μπορούσε να αφοπλιστεί.

«Είναι όνειρο για τις ΗΠΑ να σκέφτονται ότι μπορούν να σταματήσουν την προέλαση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας και, επιπλέον, να επιτύχουν μη αναστρέψιμο αφοπλισμό μέσω της προσωρινής αναστολής κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, της διακοπής της ανάπτυξης στρατηγικών μέσων και της αναστρέψιμης ελάφρυνσης των κυρώσεων», υποστήριξε η Κιμ.

Στις 10 Ιουλίου, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραβίασαν επανειλημμένα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τους (ΑΟΖ) με στρατιωτικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Η Κιμ Γιο Γιονγκ δήλωσε ότι το αμερικανικό αεροπλάνο εισήλθε στην ΑΟΖ της χώρας οκτώ φορές μέσα σε μια μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισβολές σημειώθηκαν στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Κορεατικής Χερσονήσου. Η Κιμ δήλωσε ότι η χώρα της δεν θα απαντήσει άμεσα στις αναγνωριστικές δραστηριότητες των ΗΠΑ εκτός της ΑΟΖ της, αλλά προειδοποίησε για «αποφασιστική δράση» εάν ο αμερικανικός στρατός περάσει τη θαλάσσια στρατιωτική οριοθέτησή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα