ΑΘΗΝΑ
06:17
|
02.05.2024
Συγκαλείται σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού για τον διηπειρωτικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε χθες προς την θάλασσα της Ιαπωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια σήμερα για να συζητήσει τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε η Βρετανία, η χώρα που ασκεί αυτόν τον μήνα την προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς θεσμού. Την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Αλβανία, η Μάλτα και η Βρετανία.

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε, χθες Τετάρτη, διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τον οποίο εκτόξευσε προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή θάλασσας της Ιαπωνίας. Την ενέργεια καταδίκασαν η Ουάσιγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο.

Ο πύραυλος πέταγε για 74 λεπτά και έφθασε σε υψόμετρο 6.000 χιλιομέτρων, ενώ διένυσε 1.000 χιλιόμετρα, κατά τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο Χιροκάζου Ματσούνο. Εκτιμάται πως επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης οποιουδήποτε βορειοκορεατικού πυραύλου μέχρι σήμερα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν εικόνες με τον ηγέτη της χώρας να χειροκροτεί ενθουσιασμένος την εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικό πυραύλου στερεού καυσίμου Hwasong-18 , ντυμένος με λευκό κοστούμι και πλαισιωμένος από τη σύζυγό του και τους βασικούς βοηθούς του.

Η οπλική δοκιμή καταγράφτηκε δυο εικοσιτετράωρα μετά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ ότι θα καταρρίψει αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της και τη καταδίκη του αναγγελθέντα ελλιμενισμού αμερικανικού υποβρυχίου που φέρει πυρηνικά όπλα στη χερσόνησο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα