ΑΘΗΝΑ
13:54
|
02.05.2024
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «μάταιες» τις απόπειρες αποκοπής της Κριμαίας και κατέκρινε τη χλεύη Ουκρανών βουλευτών και ΜΜΕ προς τα άμαχα θύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου, η γέφυρα της Κριμαίας υπέστη ακόμη μια τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση δύο πλωτών ουκρανικών drones. Ένα τμήμα του καταστρώματος της γέφυρας υπέστη ζημιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο πολίτες σκοτώθηκαν: ο Αλεξέι και η Ναταλία Κούλικ, κάτοικοι του δήμου Νόβι Οσκόλ της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που περνούσαν τη γέφυρα με το αυτοκίνητό τους. Η 14χρονη κόρη τους, Αντζελίνα, που έμεινε ορφανή εισήχθη σε νοσοκομείο σε μετρίως σοβαρή κατάσταση», συνεχίζει, αναφερόμενη στα άμαχα θύματα της επίθεσης, η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Το Κίεβο δήλωσε ότι ήταν μια κοινή επιχείρηση του Ουκρανικού Ναυτικού και της Υπηρεσίας Ασφαλείας. Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας στην τρομοκρατική επίθεση Η αντίδραση ορισμένων Ουκρανών βουλευτών στην τραγωδία της οικογένειας Κούλικ ήταν ακόμα πιο κυνική και ανησυχητική. Χλεύασαν τη θλίψη των ανθρώπων, κάτι που μας επιτρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για την ηθική και ψυχική διάπλαση των πολιτικών του Κιέβου».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγεται έρευνα, η οποία θα διερευνήσει και το εάν στο χτύπημα ενεπλάκησαν δυτικά κράτη:

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και γίνονται οι απαραίτητες ανακριτικές ενέργειες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και δεν θα ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη. Εάν η έρευνα διαπιστώσει ότι τα πλωτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στη γέφυρα είναι δυτικής προέλευσης και ότι οι δυτικές χώρες έπαιξαν ρόλο στον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τη διεξαγωγή αυτής της επιχείρησης, θα επιβεβαιώσει τη συνενοχή τους στην τρομοκρατική δραστηριότητα του καθεστώτος του Κιέβου».

«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία είναι μια καθαρά πολιτική υποδομή. Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα και οι αρμόδιες πολυμερείς υπηρεσίες θα πατήσουν πόδι και θα πραγματοποιήσουν μια σωστή αξιολόγηση ενός ακόμα εγκλήματος που διέπραξαν οι ουκρανικές αρχές», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σύντομα θα αποκατασταθούν οι ζημιές στη γέφυρα της Κριμαίας που προκλήθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση. Όλες οι προσπάθειες να διακοπεί η συγκοινωνιακή σύνδεση με τη χερσόνησο και να αποσπαστεί η Κριμαία από την υπόλοιπη Ρωσία είναι πάντα μάταιες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα