ΑΘΗΝΑ
14:20
|
28.04.2024
Το άτυχο κορίτσι έμεινε στον πάτο της πισίνας τουλάχιστον 3 λεπτά, με ιδιώτη γιατρό να της κάνει ΚΑΡΠΑ χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά τον πνιγμό του άτυχου κοριτσιού, το οποίο έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Μάκρη, όταν βούτηξε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών, περιέγραψε μία εκ των γιατρών που βρίσκονταν στον χώρο και η οποία προσπάθησε να επαναφέρει τη 10χρονη.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το 10χρονο κορίτσι είχε μόλις φάει και παίζοντας με συνομήλικό της βούτηξε στην πισίνα για να πιάσει τη μάσκα της, όμως έμεινε στον πάτο για τουλάχιστον 3 λεπτά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η γιατρός που έκανε στο κοριτσάκι ΚΑΡΠΑ ανέφερε πως «το παιδί έβγαζε πολύ τροφή, ο κορεσμός του είχε ανέβει», ενώ τόνισε πως υπήρξε καθυστέρηση 40 λεπτών από το ασθενοφόρο, το οποίο είχε χάσει τον δρόμο και δεν μπορούσε να φτάσει στο σημείο.

«Καλούσαμε το ασθενοφόρο, το οποίο είχε χάσει τον δρόμο. Έκανε το λιγότερο 40 λεπτά, μπορεί και παραπάνω. Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και διασώστης, ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ έξω. Δεν ήταν του συγκροτήματος», δήλωσε η γιατρός, η οποία σχολίασε πως το άτυχο κοριτσάκι ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια.

Το χρονικό

Τη ζωή του σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη έχασε το απόγευμα της Κυριακής (16/07) ένα 10χρονο μόλις κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στον χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σημείο όπου ανασύρθηκε το παιδί, υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ, με τους μοτοσυκλετιστές διασώστες να καταφτάνουν άμεσα. Το 10χρονο παιδί είχε χαμηλό σφυγμό και ανέπνεε με δυσκολία.

«Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα. Κάναμε ΚΑΡΠΑ εγώ με τον πατέρα μου μαζί, που είναι γιατρός κι αυτός, και με έναν κύριο από δίπλα μαγαζί που είχε γνώσεις. Κάναμε εναλλάξ, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον, προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο από το γαστρεντερικό σύστημα του παιδιού. Το προσπαθήσαμε για 15-20 λεπτά μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά για άλλο τόσο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε», δήλωσε ο ένας εκ των δύο γιατρών που ήταν στο σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 10χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με το MEGA, η 10χρονη φέρεται να είχε μόλις φάει και να βούτηξε με γεμάτο στομάχι, καθώς οι 2 ιδιώτες γιατροί που βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι, ανέφεραν πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα του για περίπου 15-20 λεπτά.

Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του πνιγμού.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πνιγμό παιδιού μέσα σε 24 ώρες, μετά και τον πνιγμό του 6χρονου στο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου (15/07).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα