ΑΘΗΝΑ
10:57
|
02.05.2024
Εντατικές προσπάθειες ελέγχου των πύρινων μετώπων. Μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ για την κυκλοφορία οχημάτων. Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα έκανε μετά τις 20.00 ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Όπως είπε, στο Πανόραμα της Σαρωνίδας επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από τέσσερα ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Στην Καλλιθέα Λουτρακίου καταβάλλονται επίσης εντατικές προσπάθειες για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Τόνισε πως δίνονται συμβουλές από τις αρμόδιες αρχές για την ασφαλή διέλευση οχημάτων μέσω της οδικής αρτηρίας Αθηνών-Πατρών.

Επισήμανε πως σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο και Αιγαίο.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως συμμετέχει στην αντιμετώπιση πυρκαγιών με απαγορεύσεις και εκτροπές κυκλοφορίας ΙΧ και άλλων οχημάτων, επισημαίνοντας πως άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου.

Ανέφερε επίσης πως τουλάχιστον 190 αστυνομικοί βρίσκονται στον Κουβαρά Αττικής, και άλλοι 45 στο Λουτράκι για τον απεγκλωβισμό ή και απομάκρυνση ατόμων. Ανέφερε επίσης πως παίρνονται αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας σε πυρόπληκτες περιοχές και πως η ΕΛ.ΑΣ παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή.

Πού διακόπτεται η κυκλοφορία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Για τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία η τελευταία ενημέρωση που δόθηκε στις 20.00 απόψε αναφέρει πως υπάρχει συνεχής ενημέρωση της τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε:

  • 1. Λ. ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΟΥΝΙΟ.
  • 2. Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ Λ. ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ. 
  • 3. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟ.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε άμεση ετοιμότητα έχουν τεθεί πλωτά του Λιμενικού Σώματος αλλά και ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να συνδράμουν στα μέτωπα των πυρκαγιών εφόσον απαιτηθεί στην περιοχή του Κουβαρά και στο Λουτράκι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα έξι πλωτά του Λιμενικού, δύο επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, ένα ιδιωτικό ταχύπλοο, ένα αλιευτικό και ένα ρυμουλκό βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή της Φώκαιας. Επίσης τρία αλιευτικά ένα ιδιωτικό ταχύπλοο στη Βουλιαγμένη και ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος στο Φλοίσβο.

Σε επιφυλακή για άμεση επέμβαση έχουν τεθεί επίσης πέντε πλωτά του λιμενικού στα Ίσθμια προς παροχή συνδρομής αν χρειαστεί στην περιοχή του Λουτρακίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα