ΑΘΗΝΑ
00:36
|
29.11.2023
Διαμαρτύρεται για τις εξαγγελίες του νέου μισθολογίου, που δεν πρόκειται να ανακόψει «το κύμα φυγής των υγειονομικών προς το εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ., την Τετάρτη 19 Ιουλίου, προκήρυξε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλώντας τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09:00 το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, διαμαρτύρεται για τις εξαγγελίες του νέου μισθολογίου, που δεν πρόκειται να ανακόψει «το κύμα φυγής των υγειονομικών προς το εξωτερικό που προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές, παροχές και πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Εκτιμά επίσης, ότι «με μισθούς μικρότερους ή ίσους με τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δεν πρόκειται να βρεθούν υγειονομικοί να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό των υγειονομικών μονάδων. «Θα προκηρύσσονται θέσεις και δεν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά συνάντηση με αντικείμενο την ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, την ανανέωση των συμβάσεων υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία και μισθολογικά ζητήματα που επίσης αφορούν εργαζόμενους που υπηρετούν μέσω της ΔΥΠΑ.

«Όλοι αναγνωρίζουν την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των επαγγελμάτων υγείας. Οι νοσηλευτές πάνω από 25 χρόνια αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα, 5.000 υγειονομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρές αναπηρίες διαπιστωμένες από υγειονομικές επιτροπές. Είναι αδύνατον να μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών», καταλήγει στην επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μονοήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ για την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

«Όχι σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» – Εικόνες από το τελικό εργοτάξιο

Πανελλαδική 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται από την εισαγγελία του Περού η Ντίνα Μπολουάρτε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα