ΑΘΗΝΑ
11:47
|
03.05.2024
Καταργείται η Ειδική Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση ενστάσεων κατά απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «’Αρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» κατατέθηκε απόψε στο κοινοβούλιο με στόχο την κατάργηση των υποχρεώσεων και των διαδικασιών που περιορίζουν την άσκηση εκλογικού δικαιώματος σε εκλογείς ήδη εγγεγραμμένους σε εκλογικούς κατάλογους της Επικράτειας που βρίσκονται στο εξωτερικό κατά την περίοδο διεξαγωγής των εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Μεταξύ άλλων, απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των εν λόγω εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού που τηρούνται στο υπουργείο Εσωτερικών, με την κατάργηση των υφιστάμενων κριτηρίων και δικαιολογητικών.

Επιπλέον, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης εγγραφής αυτών στους ανωτέρω εκλογικούς καταλόγους.

Καταργείται τέλος, η Ειδική Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση ενστάσεων κατά απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έχει προγραμματισθεί να αρχίσει την ερχόμενη Πέμπτη στις 10:00.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα