ΑΘΗΝΑ
01:53
|
07.05.2024
Δεν πάνε και πολύ καλά τα οικονομικά του Twitter παρά τις περικοπές σε προσωπικό που προέβη ο Μασκ μόλις ανέλαβε την ιδιοκτησία της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ των διαφημιστικών του εσόδων από τότε που αγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο, αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του.

Είπε ότι η εταιρεία δεν είχε δει την αύξηση των πωλήσεων που αναμενόταν τον Ιούνιο, αλλά πρόσθεσε ότι ο Ιούλιος ήταν «λίγο πιο πολλά υποσχόμενος».

Ο Μασκ απέλυσε περίπου το ήμισυ των 7.500 υπαλλήλων του Twitter όταν ανέλαβε το 2022 σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Αλλά τα βρίσκει σκούρα με τον ανταγωνισμό από τον βασικό εχθρό του, τη Meta, καθώς η ανταγωνιστική εφαρμογή Threads έχει τώρα 150 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις. Η ενσωματωμένη σύνδεσή του με το Instagram δίνει αυτόματα στην πλατφόρμα Meta-σχεδιασμένη πρόσβαση σε πιθανούς δύο δισεκατομμύρια χρήστες.

Εν τω μεταξύ, το Twitter παλεύει κάτω από ένα βαρύ φορτίο χρέους. Οι ταμειακές ροές παραμένουν αρνητικές, είπε ο Μασκ το Σαββατοκύριακο, αν και ο δισεκατομμυριούχος δεν έθεσε ένα χρονικό πλαίσιο για τη μείωση κατά 50% στα έσοδα από διαφημίσεις.

Σε ένα tweet είπε: «Πρέπει να φτάσουμε σε θετικές ταμειακές ροές πριν έχουμε την πολυτέλεια οτιδήποτε άλλου».

Μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων και την περικοπή των λογαριασμών για τις υπηρεσίες cloud, ο κ. Μασκ είπε ότι το Twitter ήταν σε καλό δρόμο για να δημοσιεύσει έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, από 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Η εξέλιξη είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι τα επιθετικά μέτρα μείωσης του κόστους δεν ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν την επιστροφή των διαφημιζόμενων που διέφυγαν μετά από αλλαγές στους κανόνες ελέγχου του περιεχομένου.

Αυτό συνέβη παρά τη συνέντευξη που έδωσε ο Μασκ στο BBC τον Απρίλιο, στην οποία είπε ότι οι περισσότεροι είχαν επιστρέψει στον ιστότοπο.

Ωστόσο, η Μεγκάνα Νταρ πρώην επικεφαλής συνεργασιών στο Snap και στη Meta, η οποία κατέχει τη νέα ανταγωνιστική Threads στο Twitter, είπε ότι η εταιρεία δυσκολευόταν πριν από την εξαγορά του Μασκ.

«Ο Ίλον και το Twitter βρίσκονται σε μια ειλικρινά δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή», είπε στην εκπομπή Today του BBC. «Για να είμαστε δίκαιοι με τον Ίλον, όμως, έχουμε δει αυτή τη μείωση στα έσοδα του Twitter και την αύξηση των εσόδων και πριν από τον Ίλον- υπήρξε κάπως σταθερή πτώση».

Ο Μασκ είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος και ο πλειοψηφικός μέτοχος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, η οποία θα παρουσιάσει τα τελευταία τριμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα την Τετάρτη.

Η Λίντα Γιακαρίνο, προηγουμένως επικεφαλής διαφήμισης στην NBCUniversal, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του Twitter τον Ιούνιο – μια κίνηση που υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις διαφημίσεων εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία.

Η κ. Γιακαρίνο είπε ότι το Twitter σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε συνεργασίες βίντεο, δημιουργών και εμπορίου. Λέγεται ότι βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με πολιτικά και ψυχαγωγικά πρόσωπα, υπηρεσίες πληρωμών και εκδότες ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα