ΑΘΗΝΑ
12:12
|
02.05.2024
Προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει στην επίθεση και πως προχωρά άμεσα στην περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε απόψε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη γέφυρα της Κριμαίας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο γονιών και τον σοβαρό τραυματισμό της κόρης τους.

Ο Πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει σε αυτή την επίθεση και πως προχωρά άμεσα στην περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας, που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές για δεύτερη φορά από μια ουκρανική επίθεση.

«Καθώς αυτή είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, αναμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας αυτής της σημαντικής και στρατηγικής σημασίας υποδομής μεταφορών», είπε ο Πούτιν σε μια κυβερνητική συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Μιλώντας σε αυτή την συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε ότι η γέφυρα θα επισκευαστεί πλήρως έως την 1η Νοεμβρίου. Τόνισε ότι πυλώνες της γέφυρας δεν υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, αλλά ότι ένα τμήμα του δρόμου καταστράφηκε ολοσχερώς και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή.

Ο Κουσνούλιν πρόσθεσε ότι η οδική κυκλοφορία θα ξαναρχίσει προς μία κατεύθυνση του δρόμου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την οδική κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις να έχει αποκατασταθεί έως την 1η Νοεμβρίου. Η σιδηροδρομική γέφυρα δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα