ΑΘΗΝΑ
17:39
|
11.05.2024
Πέρασε την συνοριακή γραμμή με την Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια ξενάγησης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Αμερικανός πολίτης πιθανότατα βρίσκεται υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα, καθώς αγνοείται από όταν διέσχισε τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης που τη χωρίζει με την Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αμερικανός φέρεται να συμμετείχε σε ενημερωτική ξενάγηση στην Κοινή Περιοχή Ασφαλείας (JSA), στην αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας, που φρουρείται αυστηρά και από τις δύο πλευρές.

«Ένας υπήκοος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ξενάγησης στην Κοινή Περιοχή Ασφαλείας, διέσχισε, χωρίς εξουσιοδότηση, τη Στρατιωτική Γραμμή Οριοθέτησης και πέρασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ)», αναφέρει η Διοίκηση του ΟΗΕ, η οποία έχει αναλάβει την επίβλεψη της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, από τότε που έληξε με ανακωχή το Πόλεμος της Κοράς το 1950-1953.

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και έχουμε κάνει κινήσεις προς τις αρχές του Λαϊκού Στρατού της χώρας για την διευθέτηση αυτού περιστατικού», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιος ήταν ο άνδρας ή γιατί πέρασε τη συνοριακή γραμμή.

Να σημειωθεί ότι ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγορεύει σε Αμερικανούς υπηκόους να εισέλθουν στη Βόρεια Κορέα «λόγω του συνεχιζόμενου σοβαρού κινδύνου σύλληψης και μακροχρόνιας κράτησης Αμερικανών υπηκόων».

Η απαγόρευση εφαρμόστηκε αφότου ο Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουάρμπιερ συνελήφθη από τις αρχές της Βόρειας Κορέας το 2015 ενώ βρισκόταν στη χώρα με την κατηγορία των ανατρεπτικών ενεργειών. Αποφυλακίστηκε δύο χρόνια αργότερα, το 2017 με την κατάσταση της υγείας του να είναι τόσο τραγική που πέθανε λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Το Ισραήλ μπορεί να παραβίασε το διεθνές δίκαιο με αμερικανικά όπλα στη Γάζα

Η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά επίσημα τη λήξη της αποστολής του ΟΗΕ στη Βαγδάτη

Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να διασχίσουν τον Δνείπερο

Μητσοτάκης στον Alpha: Μεγάλη αξία δόθηκε στην επίσκεψη του Έντι Ράμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα