ΑΘΗΝΑ
07:14
|
08.05.2024
Καταγγέλλουν πως κρατούν τους εργαζόμενους με το ζόρι για να σβήσουν τις φωτιές, αν απειληθούν τα εργοστάσια, παρά τους κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρή καταγγελία για την άρνηση ορισμένων εργοδοτών να επιτρέψουν σε εργαζόμενους περιοχών της Δυτικής Αττικής να εγκαταλείψουν τους χώρους δουλειάς για να μην τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο έκανε σήμερα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής αλλά και το ΠΑΜΕ.

Το σωματείο κατήγγειλε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της εργοδοσίας της εταιρίας «SARMED AE» στη Μάνδρα Αττικής που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Μολονότι η φωτιά πλησιάζει και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική, η εργοδοσία της συγκεκριμένης εταιρίας «όχι μόνο δεν έχει αφήσει τους εργαζόμενους να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Μάνδρας αλλά τους κρατά σε υπερωρίες θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο».

«Την ίδια ώρα μάλιστα που οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει από την αστυνομία, οπότε ακόμα και η διαφυγή τους από τον χώρο δουλειάς είναι σχεδόν ακατόρθωτη» σημειώνει το σωματείο σε ανακοίνωσή του απαιτώντας από την SARMED AE να αφήσει άμεσα τους εργαζόμενους ελεύθερους και να παρέμβουν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία και το ΣΕΠΕ.

Επιπλέον, με ευθύνη της εργοδοσίας της Greco Strom, στο εργοστάσιo στην Μάνδρα, και παρά το γεγονός ότι οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά, οι εργαζόμενοι παρέμεναν στο εργοστάσιο, προσπαθώντας με μάνικες να σβήσουν την φωτιά έξω από το εργοστάσιο.

Στο εργοστάσιο της Vitex στον Ασπρόπυργο, το Κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας έκανε παρέμβαση προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Ήμερος Τόπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Αυτό το Πάσχα οι εργάτες τρων τ’ αφεντικά τους

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα