ΑΘΗΝΑ
13:45
|
03.05.2024
Σε ρεπορτάζ των  Financial Times επισημαίνεται πως τα μηνύματα στάλθηκαν σε χώρα σύμμαχο της Ρωσίας στην Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο προκαλεί διεθνώς η γκάφα ολκής του Πενταγώνου στις ΗΠΑ που έστειλε εκατομμύρια μηνύματα με ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα στο Μαλί της Δυτικής Αφρικής επειδή αντί για την κατάληξη .mil (military)  δόθηκε η κατάληξη .ml (Mali).

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ των  Financial Times αναφέρεται πως ανάμεσα στα εκατομμύρια μηνύματα με ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα, που στάλθηκαν σε χώρα που λογαριάζεται ως ένας από τους στενούς συμμάχους της Ρωσίας στην Αφρική,  υπήρξαν και αυτά για τις μετακινήσεις Αμερικανών στρατηγών στο εξωτερικό.

https://echedoros.files.wordpress.com/2023/07/3-25.jpg

Για παράδειγμα, πράκτορας του FBI με ναυτικό ρόλο προσπάθησε να προωθήσει έξι μηνύματα στο στρατιωτικό του email – και κατά λάθος τα έστειλε στο Μαλί. Το ένα περιελάμβανε μια επείγουσα τουρκική διπλωματική επιστολή προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με πιθανές επιχειρήσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά των τουρκικών συμφερόντων στις ΗΠΑ.

O εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τιμ Γκόρμαν δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις «μη εξουσιοδοτημένες αποκαλύψεις ελεγχόμενων πληροφοριών εθνικής ασφάλειας ή ελεγχόμενων μη εμπιστευτικών πληροφοριών».

Ο Γκόρμαν δήλωσε ότι στο Υπουργείο Άμυνας διενεργείται εκπαίδευση και τεχνικοί έλεγχοι για να αποτραπεί η προώθηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον τομέα «mil» σε λάθος τομείς. Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να αποτραπούν οι αποστολές των εν λόγω e mail σε λάθος διευθύνσεις από τον τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα