ΑΘΗΝΑ
20:30
|
27.04.2024
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας, οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά νέες πυρκαγιές μετά τις 14.00 το μεσημέρι εκδηλώθηκαν σήμερα, στο φόντο του δεύτερου 24ωρου των μεγάλων πύρινων μετώπων σε Αττική και Κορινθία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας που έκανε δηλώσεις λίγο μετά τις 18.35 το απόγευμα, ανεξέλεγκτες παραμένουν οι εκλογές σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι ενώ για αύριο είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, νησιά Αιγαίου.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Πρόσθεσε πως περιμένουμε ενισχύσεις από Γαλλία και Ιταλία, από όπου μας έρχονται τέσσερα μεγάλα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με απογευματινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, που μεταδόθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, σε έκτακτη κατάσταση ανάγκης κηρύχθηκαν για ένα εξάμηνο οι περιοχές του Δήμου Λουτρακίου και οι Άγιοι Θεόδωροι λόγω των πυρκαγιών. Επίσης, λίγο μετά τις 6.50 δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδωσε πως με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε η παλιά και η νέα εθνική οδό από διόδια Ελευσίνας ως διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ένα χιλιόμετρο από τα διυλιστήρια η φωτιά στο Λουτράκι

Σε απόσταση χιλίων μέτρων από τα διυλιστήρια, βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Λουτράκι, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.
Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Λύση θα δώσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή είναι 4 ελικόπτερα και χρειάζεται να κάνουν μικρή διαδρομή, δεν νομίζω ότι χωράει άλλα εναέρια μέσα. Είναι πυκνή η κυκλοφορία τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Η φωτιά πλησιάζει στα 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια. Πρέπει να προστατευτούν γιατί θα έχει μεγάλες συνέπειες αν φτάσει η πυρκαγιά εκεί. Δεν ξέρουμε αν τα μέσα των διυλιστηρίων μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσβεσή της».

Τα επτά νέα μέτωπα φωτιάς

Σημειώθηκαν επτά νέες πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας, εκ των οποίων η μία στην Ηρακλειά Ηλείας , που οριοθετήθηκε.

Παράλληλα, σημειώθηκαν δύο εστίες φωτιάς στο Χαϊδάρι, κοντά στο Δαφνί και τις σιδηροδρομικές γραμμές, κοντά σε πυλώνες της ΔΕΗ, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες και τέσσερα ελικόπτερα.

Φωτιά σημειώθηκε και σε αγροτολιβαδική περιοχή της Λέσβου όπου επιχειρούν 23 πυροσβέστες με επτά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά σημειώθηκε ακόμη στο Σέσκλο Μαγνησίας κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Τέλος και στον Πλατύκαμπο Λάρισας σημειώθηκε φωτιά κοντά στην Εθνική Οδό, σε σταθμό παλιών λεωφορείων. Εκεί επιχειρούν 30 πυροσβέστες και 13 υδροφόρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα