ΑΘΗΝΑ
18:56
|
17.05.2024
Επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα εντός των συνόρων τους» αλλά «και στο εξωτερικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άσχημη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ αναδεικνύει έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα εντός των συνόρων τους» αλλά «και στο εξωτερικό», επιβάλλοντας μονομερείς και παράνομες κυρώσεις σε ξένες χώρες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πολυετές εμπάργκο που έχουν επιβάλλει σε βάρος της Κούβας.

Αναφέρονται επίσης οι κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ΗΠΑ σε τρίτες χώρες υπό το συνηθισμένο πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» προκειμένου να ασκήσουν αδιακρίτως στρατιωτική βία παραβιάζοντας ξένα κυριαρχικά δικαιώματα και αυξάνοντας τα θύματα μεταξύ αμάχων.

Σε άλλο σημείο τονίζεται πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν προσχηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα για να κάνουν παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητων χωρών και επιβάλλουν σε βάρος τους παράνομες κυρώσεις.

«Εχει γίνει κοινή πρακτική για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κοινοποιεί προκατειλημμένες εκθέσεις  για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία και σε άλλες μη αρεστές χώρες, στις οποίες συνηθίζουν να ασκούν πιέσεις» αναφέρεται σε χαρακτηριστικό σημείο της έκθεσης.

Καταγγέλλει επίσης τις «μυστικές φυλακές» της CIA  στο εξωτερικό και τις απαγωγές και κρυφές ανακρίσεις ξένων  όπου βασανίζονται και υποβάλλονται σε διάφορους εξευτελισμούς.

Σε επόμενο σημείο αναφέρονται οι παραβιάσεις δικαιωμάτων μεταναστών και ανήλικων αλλά και των δημοσιογράφων «που δεν αισθάνονται ασφαλείς και πέφτουν θύματα επιθέσεων».

«Παρά όλα τα παραπάνω γεγονότα οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυτοαποκαλούνται «διεθνής ηγέτης» στην «προστασία» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταλήγει η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Δεύτερη στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Φρίκη στη Σπάρτη: Απήγαγαν και βασάνισαν 17χρονο συγγενείς της κοπέλας του

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα