ΑΘΗΝΑ
21:27
|
27.04.2024
Η αναστολή του από τη βουλευτική ιδιότητα λαμβάνει χώρα εν μέσω της ψηφοφορίας για το αξίωμα του πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης διέταξε την προσωρινή αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας του υποψηφίου πρωθυπουργού Πίτα Λιμτζαροενράτ από το κοινοβούλιο μετά την αποδοχή μιας υπόθεσης εναντίον του όπου ισχυρίζεται ότι δεν είχε τα προσόντα να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Το δικαστήριο συμφώνησε να εκδικάσει μια υπόθεση που επικεντρώνεται στην ιδιοκτησία μετοχών σε εταιρεία μέσων ενημέρωσης που δεν εκπέμπει από το 2007. Τα μέλη του κοινοβουλίου απαγορεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης να κατέχουν μετοχές σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ταϊλάνδης δήλωσε την Τετάρτη ότι ψήφισε με 7-2 υπέρ της εξέτασης μιας αναφοράς της Εκλογικής Επιτροπής, λέγοντας ότι ο Πίτα Λιμτζαροενράτ «πρέπει να αναστείλει τον ρόλο του από τις 19 Ιουλίου, έως ότου το συνταγματικό δικαστήριο λάβει την απόφαση».

Ο Πίτα Λιμτζαροενράτ, ο οποίος επρόκειτο να διεκδικήσει μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την πρωθυπουργία την Τετάρτη, υποστήριξε ότι η ιδιοκτησία του σε μετοχές σε εταιρεία μέσων ενημέρωσης δεν ήταν παραβίαση των εκλογικών κανόνων. Έχει 15 ημέρες για να απαντήσει, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Το νικηφόρο στις εκλογές Κόμμα Move Forward του Πίτα Λιμτζαροενράτ δήλωσε ότι η απόφαση αναστολής από το δικαστήριο δεν πρέπει να επηρεάσει την υποψηφιότητα του Λιμτζαροενράτ για την πρωθυπουργική ψηφοφορία την Τετάρτη, από την οποία αντίπαλοι πολιτικοί προσπαθούσαν να τον εμποδίσουν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, ο Πίτα Λιμτζαροενράτ εξακολουθεί να είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός, αλλά πρέπει να εγκαταλείψει την Κάτω Βουλή και δεν θα μπορεί να ψηφίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα