ΑΘΗΝΑ
12:03
|
05.05.2024
Ζητούν αυξήσεις αλλά και λήψη μέτρων προστασίας από τον καύσωνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργία στις εταιρείες AVAX και ΕΡΕΤΒΟ στα εργοτάξια της γραμμής 4 του Μετρό, προχωρούν, σήμερα Τετάρτη, οι εργαζόμενοι μετά από απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Όπως τονίζει το Συνδικάτο «σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια τσακίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο όπου τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών ζαλίζουν, απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν αυξήσεις στα μεροκάματα. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι με μια αύξηση θα λυθούν τα προβλήματα μας, όμως θα είναι μια μικρή ανάσα απέναντι στη λαίλαπα των ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια κλπ. Είναι απαράδεκτο να χτίζονται τόσα έργα με τις πλάτες μας, να κόβουν κορδέλες υπουργοί, να κορδώνονται οι κατασκευαστικές εταιρείες για τα κέρδη τους και εμείς να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε  τη δεκαετία του 2000 με το κόστος ζωής από τότε να έχει εκτοξευτεί».

Παράλληλα, το Συνδικάτο ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για το κύμα καύσωνα τονίζοντας ότι «δεν μπορεί το 21ο αιώνα να εκτίθενται εργαζόμενοι μέσα στο λιοπύρι, να κινδυνεύουν από λιποθυμίες με ότι αυτό σημαίνει για τις πιο ευάλωτες ομάδες».

«Με όπλο την ενότητα, την οργάνωση στο συνδικάτο μας και την αποφασιστικότητα που έχει ο οικοδόμος, έχοντας απέναντί μας την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα που τους στηρίζουν, προχωράμε δυναμικά για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση αναφέροντας και τις διεκδικητικές αιχμές της σημερινής απεργίας:

  • αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα
  • δροσερούς χώρους για συχνά διαλείμματα από τον καύσωνα
  • εξασφάλιση δροσερού νερού (ψύκτης)
  • αποζημίωση του ημερομισθίου στο 100% όταν δεν πραγματοποιούνται εργασίες λόγω υψηλής θερμοκρασίας»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα