ΑΘΗΝΑ
12:13
|
02.05.2024
Οι τρεις μεγάλες πυρκαγιές σε Κορινθία, Βοιωτία, δυτική και ανατολική Αττική είχαν ήδη χθες κάψει μια έκταση περίπου 90.000 στρεμμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στοιχεία του Ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές παρέχουν μια πρώτη εικόνα του μεγέθους της καταστροφής από τις πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία.

Στοιχεία του συστήματος Copernicus, το οποίο παρακολουθεί και χαρτογραφεί τις πυρκαγιές με δορυφόρους, επισημαίνουν ότι έως την Τρίτη, 18 Ιουλίου, περίπου 90.000 στρέμματα κάηκαν σε Δερβενοχώρια, Μάνδρα, Κορινθία και Δήμο Σαρωνικού.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά έφτασε μέχρι τη θάλασσα καίγοντας συνοικίες του Δήμου Σαρωνικού, καίγοντας, μέχρι την Τρίτη 18/07, 34.724 στρέμματα. Επιπλέον, υπολογίζεται πως καταστράφηκαν 120 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και σχεδόν ένα χιλιόμετρο σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ εκτιμάται πως από το πύρινο μέτωπο επηρεάστηκαν 1.500 άνθρωποι.

Στη Βοιωτία και τη δυτική Αττική, στη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε μέχρι την Μάνδρα, είχαν καεί μέχρι χθες 43.465 στρέμματα, ενώ η φωτιά συνεχίζει και σήμερα το καταστροφικό της έργο. Οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά υπολογίζονται από το Copernicus σε 300.

Για το πύρινο μέτωπο της Κορινθίας το σύστημα Copernicus κατέγραψε πως 11.606 στρέμματα είχαν καεί μέχρι και την Τρίτη, 18 Ιουλίου, ενώ και αυτή η φωτιά συνεχίζει να καίει. Οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν από την φωτιά στην Κορινθία υπολογίζονται από το ευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης σε 1.100.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα