ΑΘΗΝΑ
09:42
|
05.05.2024
Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους στα νότια προάστια της γερμανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία προτρέπει τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους καθώς υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το ζώο να κυνηγά ένα αγριογούρουνο.

Να παραμείνουν στα σπίτια τους προτρέπουν οι γερμανικές αρχές τους κατοίκους των νοτίων προαστίων του Βερολίνου, καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό λέαινας που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και βίντεο, κυκλοφορεί ελεύθερη στην περιοχή.

Η αστυνομία εξέδωσε συναγερμό για πρώτη φορά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Πέμπτη, όταν δύο άτομα είδαν το ζώο λέαινα να κυνηγάει ένα αγριογούρουνο σε έναν δρόμο λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από τη γερμανική πρωτεύουσα.

«Γύρω στα μεσάνυχτα, λάβαμε ένα μήνυμα που ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς. Δύο περαστικοί είδαν ένα ζώο να κυνηγά ένα άλλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βραδεμβούργου, στο ραδιόφωνο RBB. «Το ένα ήταν αγριογούρουνο και το άλλο προφανώς ένα άγριο ζώο, μια λέαινα. Οι δύο άνδρες κατέγραψαν τη σκηνή με βίντεο στα τηλέφωνά τους και ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να παραδεχτούν ότι μάλλον πρόκειται για λέαινα», τόνισε.

Στη συνέχεια, η αστυνομία του Βερολίνου ειδοποίησε το κοινό για την παρουσία του άγριου ζώου, θέτοντας αρχικά τα νοτιοδυτικά προάστια σε επιφυλακή και στη συνέχεια επεκτείνοντας την περιοχή των ερευνών που συνεχίζονται με την υποστήριξη ελικοπτέρων, γύρω από τις κοινότητες Kleinmachnow, Teltow και Stahnsdorf.

Μυστήριο παραμένει ακόμα το πως βρέθηκε το άγριο ζώο στην περιοχή, καθώς οι έρευνες που έγιναν σε ζωολογικούς κήπους και σε κάθε τσίρκο στην γύρω περιοχή κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν λείπει κανένα λιοντάρι από τέτοιες δομές, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο RBB.

Προηγούμενα περιστατικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές ζητούν από τους Γερμανούς να είναι σε επιφυλακή, λόγω άγριων ζώων που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Τον Μάιο, οι κάτοικοι της Ερφούρτης στην κεντρικής Γερμανία, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα καγκουρό που διέσχιζε έναν πολυσύχναστο δρόμο αφού δραπέτευσε από μια ιδιωτική ιδιοκτησία.

Το 2019, χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να συλληφθεί μια θανατηφόρα κόμπρα στη δυτική πόλη Χέρνε, ενώ το 2016, Γερμανοί φύλακες του ζωολογικού κήπου αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν ένα λιοντάρι που δραπέτευσε από το κλουβί του στην ανατολική πόλη της Λειψίας, καθώς οι βολές με ηρεμιστικά βλήματα απέτυχαν να το ναρκώσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα