ΑΘΗΝΑ
10:05
|
05.05.2024
Αναβάλλονται τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Καλαμάτα και Ρώμη, ενώ ματαιώνεται επίσκεψη στο Κάιρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταξίδια εκτός Αθηνών αλλά και εκτός χώρας αναβάλλει ή και ματαιώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του νέου κύματος καύσωνα που αναμένουμε από αύριο, Παρασκευή, και του ασίγαστου μετώπου των πυρκαγιών.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε αναφέρεται πως αναβάλλεται εν ευθέτω η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, αναβάλλεται το ταξίδι του πρωθυπουργού την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, στη Ρώμη όπου επρόκειτο να παραστεί για να συζητήσει με την Ιταλίδα ομόλογο Τζόρτζια Μελόνι το μεταναστευτικό. Η αιτία αφορά τις δραματικές εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Ματαιώνεται επίσης το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κάιρο λόγω των πυρκαγιών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απόψε στις 20.30 αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας.

Ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Δυτική Αττική.

Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακραία υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε ενάεριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετατίθεται για το επόμενο διάστημα ενώ ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα