ΑΘΗΝΑ
05:59
|
02.05.2024
Η διακοπή της χρηματοδότησης ήρθε λόγω της «αδυναμίας του εργαστηρίου να παράσχει τεκμηρίωση που του ζητήθηκε σχετικά με την έρευνά του».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, του κινεζικού ερευνητικού εργαστηρίου που κάποιες θεωρίες τοποθετούν στο επίκεντρο της συζήτησης για την προέλευση του κορωνοϊού.

Το εργαστήριο δεν έχει λάβει καμία ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά εδώ και μήνες το αμερικανικό υπουργείο το αξιολογεί το ινστιτούτο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν συμμορφώνεται με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς και επί του παρόντος δεν λειτουργεί υπεύθυνα».

Η διακοπή της χρηματοδότησης προκλήθηκε από την «αδυναμία του εργαστηρίου να παράσχει τεκμηρίωση σχετικά με την έρευνά του που ζητήθηκε από [τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας -NIH] σχετικά με ανησυχίες ότι [το εργαστήριο] παραβίασε τα πρωτόκολλα βιοασφάλειας των NIH».

Ο COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι ο ιός δραπέτευσε από το εργαστήριο της Γουχάν στα τέλη του 2019, πυροδοτώντας την πανδημία. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός μεταδόθηκε από ζώα σε ανθρώπους, πιθανώς από μια χονδρική αγορά θαλασσινών.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμπέρασμα σχετικά με την προέλευση του ιού.

Ερευνητές του ινστιτούτου έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ότι η εργασία τους σχετίζεται με το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι έχει εμποδίσει μια ευρεία εξέταση της εγκατάστασης της Γουχάν και των λειτουργιών της με την Κίνα να απαντά πως οι επιστήμονές της μοιράζονται δεδομένα και πως θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη έρευνα και για το βιοεργαστήριο των ΗΠΑ στο Φορτ Ντέτρικ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα