ΑΘΗΝΑ
12:57
|
03.05.2024
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι άνεμοι υποχώρησαν και η εικόνα στα μέτωπα είναι καλύτερη, ωστόσο οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κρατούν σε διαρκή επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική και ξεκίνησε τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, από τα Δερβενοχώρια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή. Σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου.

Ειδικότερα, στην απόφαση του κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Στα αεροσκάφη που επιχειρούν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, συμπεριλαμβάνονται 4 αεροσκάφη που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από τη Ιταλία και την Γαλλία.

«Επιπρόσθετες δυνάμεις που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας έχουν φτάσει στη χώρα μας από Ρουμανία με 50 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Αύριο αναμένονται δυνάμεις από Σλοβακία η οποία θα διαθέσει 31 πυροσβέστες με 15 οχήματα και από Πολωνία η οποία θα διαθέσει 149 πυροσβέστες με 49 οχήματα. Επίσης, αναμένονται να καταφθάσουν σήμερα από το Ισραήλ 2 ακόμη αεροσκάφη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Τέλος, τόνισε ότι για σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα. «Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Δεν εφησυχάζουμε. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα