ΑΘΗΝΑ
13:27
|
05.05.2024
Η θερμομέτρηση που έκανε η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων απέδειξε την κόλαση που βιώνουν καθημερινά οδηγοί και επιβάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένους συρμούς του ΗΣΑΠ στη γραμμή Πειραιάς-Κηφισιάς ανέδειξαν οι σημερινές καταγγελίες της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Τα μέλη της επιτροπής διαπίστωσαν όσα ζουν κάθε μέρα του φετινού καυτού καλοκαιριού εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μετακινούνται μέσω της γραμμής του ΗΣΑΠ: βαγόνια όχι μόνον δίχως κλιματιστικά αλλά δίχως καν τη δυνατότητα για ανοικτά παράθυρα!

Η επιτροπή πραγματοποίησε και θερμομετρήσεις του αέρα σε συρμούς δίχως κλιματιστικό διαπιστώνοντας πως στην πραγματικότητα τα βαγόνια ήταν… κινητοί φούρνοι με θερμοκρασίες άνω των 36 και 38 βαθμών Κελσίου. Σωστοί κλίβανοι τόσο για τους δύσμοιρους επιβάτες (που ενώ φορολογούνται βαριά οι φόροι τους δεν πάνε ούτε καν στις βασικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες καθημερινά), όσο και για τους εργαζόμενους που καλούνται σε ένα τόσο υπεύθυνο πόστο να τα βγάλουν πέρα δουλεύοντας σε βαγόνια-φούρνους.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι συνεχίζει την προσπάθεια για ασφαλείς μετακινήσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και το επιβατικό κοινό. Είναι απαράδεκτο, τονίζει, σε συνθήκες καύσωνα να υπάρχουν συρμοί και βαγόνια που κινούνται χωρίς κλιματισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα