ΑΘΗΝΑ
06:42
|
22.11.2024
Ο 67χρονος είχε τιμωρηθεί ξανά με πρόστιμο για την ίδια παράβαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας που είχε στο παρελθόν καταδικαστεί και τιμωρηθεί με πρόστιμο από το δικαστήριο επειδή τάιζε περιστέρια πιάστηκε να διαπράττει ξανά τα ίδια.

Ο 67χρονος υπήκοος Σιγκαπούρης Β. Ρατζάντραν τιμωρήθηκε σήμερα από το δικαστήριο με πρόστιμο 4.800 δολαρίων Σιγκαπούρης (3.240 ευρώ) για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί άγριας ζωής. Το δικαστήριο εξέτασε ακόμα 12 κατηγορίες.

Ο Ρατζάντραν πλήρωσε το πρόστιμο στο ακέραιο, καθότι αν δεν το έπραττε, θα έπρεπε να εκτίσει 16 ημέρες φυλάκισης για αθέτηση υποχρεώσεων.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι, το πρωί της 26ης Αυγούστου 2022, αστυνομικοί εντόπισαν τον Ρατζάντραν να ταΐζει πουλιά πετώντας τους ψωμί. Οι αστυνομικοί του είπαν ότι ήταν παράβαση, αλλά εκείνος τάισε πουλιά άλλες 15 φορές, με την τελευταία του παράνομη δραστηριότητα να λαμβάνει χώρα τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο δράστης αγόραζε ψωμί αξίας από 20 έως και 30 δολαρίων Σιγκαπούρης ή έπαιρνε ρύζι από τα γεύματά του και παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις της αστυνομίας τάιζε τα πουλιά.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης ότι ο Ρατζάντραν είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 450 δολαρίων Σιγκαπούρης τον Φεβρουάριο του 2018 για παραβίαση των Κανόνων για τα ζώα και τα πουλιά, όπως και ότι τον Ιανουάριο του 2020, του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 δολαρίων Σιγκαπούρης για τάισμα περιστεριών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε πρόστιμο μεταξύ 4.800 και 5.600 δολαρίων Σιγκαπούρης, σημειώνοντας ότι είχε καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν και ότι αντιμετωπίζει συνολικά 16 κατηγορίες.

Ο Ρατζάντραν δεν εκπροσωπήθηκε και παρακολουθούσε τη διαδικασία σιωπηλός.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε κάτι να πει προς υπεράσπισή του, απάντησε πως δεν έχει «τίποτα να π[ει]».

Το αδίκημα της σκόπιμης σίτισης άγριας ζωής τιμωρείται με πρόστιμο έως και 5.000 δολαρίων Σιγκαπούρης για όσους πιάνονται να το κάνουν για πρώτη φορά. Οι παραβάτες που το επαναλαμβάνουν αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης.

Ο νόμος περί άγριας ζωής ορίζει την άγρια ζωή ως «ένα ζώο που ανήκει σε ένα είδος άγριας ζωής και περιλαμβάνει τα μικρά ή το αυγό του ζώου».

Σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους η Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος και το Συμβούλιο των Εθνικών Πάρκων ανέφεραν ότι τα (κοινά) περιστέρια (Columba livia) δεν είναι ενδημικά στη Σιγκαπούρη, αλλά αποτελούν ένα χωροκατακτητικό είδος που ανταγωνίζεται τα ιθαγενή είδη.

«Τα περιττώματά τους λερώνουν το περιβάλλον και προκαλούν ενοχλήσεις όπως το λερώματα των ρούχων», ανέφεραν οι υπηρεσίες.

Το Συμβούλιο των Εθνικών Πάρκων είπε ότι ακολουθεί μια προσέγγιση για τη διαχείριση χωροκατακτητικών ειδών πτηνών, που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ανθρώπινων πηγών τροφής.

«Το κοινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αύξησης του πληθυσμού των περιστεριών μη ταΐζοντας αυτά τα πτηνά και διασφαλίζοντας ότι τα υπολείμματα τροφής απορρίπτονται σωστά» σημειώνει.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2023, το Συμβούλιο των Εθνικών Πάρκων είχε εκδώσει συμβουλευτικές επιστολές, προειδοποιητικές επιστολές και πρόστιμα για περισσότερους από 270 παραβάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε, λόγω χιονοθύελλας, το 10% των πτήσεων στο Παρίσι

Κόντρα Δήμου Αθηναίων και υπουργείου Πολιτισμού για το βρώμικο σιντριβάνι στο Σύνταγμα

Σύλληψη 45χρονου για τη γιάφκα στο Παγκράτι

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Λιόγκαρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα