ΑΘΗΝΑ
03:05
|
03.05.2024
Ο εφιάλτης των πυρκαγιών ταλανίζει τους Ροδίτες. Οι μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις είναι σε Προφήτη Ηλία και Άγιο Ισίδωρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται οι προσπάθειες καταβάλλονται στη Ρόδο για το σβήσιμο των πύρινων μετώπων από χερσαίες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών αλλά και από τα τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στη φωτιά.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών είναι τέσσερις αναζωπυρώσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς από Απόλλωνα προς Λάερμα, το οποίο συνεχίζει να καίει ακάθεκτο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Η Ροδιακή, μετά τις 17.00 το απόγευμα περιορίστηκαν οι αναζωπυρώσεις που είχαν εκδηλωθεί στον Προφήτη Ηλία με τις πιο πολλές προσπάθειες να επικεντρώνονται στο μέτωπο που εκτείνεται από Απόλλωνα προς Λάερμα και Άγιο Ισίδωρο. Οι εθελοντές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στον τοπικό νεαρό πληθυσμό να τους αντικαταστήσουν καθώς έχουν καταπονηθεί μετά από τέσσερις μέρες αγώνα.

Οι προσπάθειες αυτές ενισχύονται και από τις επίγειες δυνάμεις, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, στρατό, αστυνομία κ.ά., ενώ από χθες χειριστές οχημάτων βαρέου τύπου και χωματουργικών πραγματοποιούν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη περιοχή όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να κατευθυνθεί η φωτιά.

Οι συμμετέχοντες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένων των αντίξοων συνθηκών και της κόπωσης που έχει επέλθει κατά τη σημερινή, τέταρτη μέρα, διάρκειας των πυρκαγιών.

Η Τουρκία στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει πως στέλνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

«Κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα.

Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» αναφέρεται στην ανάρτηση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα