ΑΘΗΝΑ
15:42
|
03.05.2024
Οι κοινές ασκήσεις των δύο στόλων ενσαρκώνουν το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και τις ισχυρές φιλικές σχέσεις μεταξύ των στρατών των δύο χωρών, λέει το Πεκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ναύτες του ρωσικού και του κινεζικού πολεμικού ναυτικού εξασκήθηκαν στην αντιμετώπιση «πλοίου – εισβολέα» κατά τη διάρκεια των κοινών ναυτικών ασκήσεων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε σήμερα Παρασκευή το γραφείο Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας.

Οι κοινοί ναυτικοί ελιγμοί Ρωσίας-Κίνας με την κωδική ονομασία North Interaction 2023 ξεκίνησαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, χθες Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Η άσκηση, που χαρακτηρίζεται ως μεγάλης κλίμακας, στοχεύει, όπως ανακοινώθηκε από τη Μόσχα, στην ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και στη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το Ρωσικό Ναυτικό εκπροσωπείται στην άσκηση από τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία του Στόλου του Ειρηνικού Admiral Tributs και Admiral Panteyelev, τις πυραυλικές κορβέτες Hero της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aldar Tsydenzhapov και Gremyashchiy και πλοία υποστήριξης.

Το Κινεζικό Ναυτικό εκπροσωπείται από τα αντιτορπιλικά Qiqihar και Guiyang, τις φρεγάτες Zaozhuang και Rizhao και το πλοίο αναπλήρωσης Taihu.

Επιπλέον, στις ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 30 αεροσκάφη και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών ανθυποβρυχιακού πολέμου και ελικοπτέρων.

Πεκίνο: Η άσκηση ενσαρκώνει την συναίνεση Σι Τζινπίνγ – Πούτιν

Σχολιάζοντας την άσκηση Interaction 2023, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για «ενσάρκωση της σημαντικής συναίνεσης μεταξή του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν».

«Η άσκηση καθιστά δυνατή την εφαρμογή στην πράξη μιας σημαντικής συναίνεσης στην οποία έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο χωρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η οποία υπογραμμίζει «για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και τις ισχυρές φιλικές σχέσεις μεταξύ των στρατών της Κίνας και της Ρωσίας».

«Όλο το προσωπικό που συμμετέχει στην άσκηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει στην πράξη τις δυνατότητες να προστατευτεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανή πρόκληση», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Παρακολουθούμε στενά τους τρέχοντες κοινούς ελιγμούς του ρωσικού και κινεζικού πολεμικού ναυτικού, από τη σκοπιά της διασφάλισης της ασφάλειας της χώρας μας», ήταν το λακωνικό σχόλιο του Τόκιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα