ΑΘΗΝΑ
08:36
|
03.05.2024
Για αρνητικές εξελίξεις κάνει λόγο η Κουμουνδούρου αναφορικά με την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα και το μπλόκο στην Παναγία Σουμελά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα προς την Άγκυρα ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Λευκωσία, αλλά και την απόφαση να μη δοθεί άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να λειτουργήσει στην Παναγία Σουμελά, όπως δόθηκε πέρυσι», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπό τον τίτλο «Επιστροφή στις προκλήσεις από την Άγκυρα, λίγα 24ωρα μετά την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου;», ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «και οι δύο αυτές εξελίξεις είναι εξαιρετικά αρνητικές στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία που επιβάλλει καλή πίστη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης». «Γι’ αυτό», σημειώνει, «η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα προς την Τουρκία τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον παραγωγικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Διπλωματικές πηγές: «Εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη» η απόφαση για την Παναγία Σουμελά

«Η απόφαση των τουρκικών Αρχών να μη χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μία εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους πιστούς και προσκυνητές που ανέμεναν να την επισκεφθούν φέτος», σχολιάζουν διπλωματικές πηγές και προσθέτουν.

«Η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, που είναι υποψήφια για την ανακήρυξή της σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η οποία διαχρονικά υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικός χώρος θρησκευτικής λατρείας των απανταχού Χριστιανών, οφείλει να λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή προστασία και να είναι απολύτως προσβάσιμη σε όλους», προσθέτουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα