ΑΘΗΝΑ
23:58
|
19.05.2024
Οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ υποστηρίζουν ότι τα πλοία δεν συνάδουν με τις φιλοδοξίες για βιωσιμότητα της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συμβούλιο του Άμστερνταμ απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια από το κέντρο της πόλης καθώς η ολλανδική πρωτεύουσα προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά να περιορίσει και τη ρύπανση που επιφέρουν στο περιβάλλον.

Οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ υποστηρίζουν ότι τα πλοία δεν συνάδουν με τις φιλοδοξίες για βιωσιμότητα της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι ο κεντρικός τερματικός σταθμός των κρουαζιερόπλοιων στον ποταμό IJ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ θα κλείσει.

Αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο μέτρο για την καταπολέμηση του μαζικού τουρισμού στην πόλη.

Το συμβούλιο προσπαθεί να καθαρίσει την πόλη, απαγορεύοντας το κάπνισμα κάνναβης στους δρόμους της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ξεκίνησε τον Μάρτιο μια διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας τους νεαρούς Βρετανούς που σκέφτονται να κάνουν τα μπάτσελορ πάρτι τους στο Άμστερνταμ να μείνουν μακριά.

Τα κρουαζιερόπλοια είχαν γίνει σύμβολο του προβλήματος του υπερτουρισμού και η πρόταση για τη μετακίνησή τους από το κέντρο πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Το Άμστερνταμ έχει γίνει θύμα της δικής του δημοτικότητας, προσελκύοντας 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως – κάποιους που έλκονται από τη φήμη της πόλης του για τη νυχτερινή ζωή.

«Τα ρυπογόνα κρουαζιερόπλοια δεν συνάδουν με τις βιώσιμες φιλοδοξίες της πόλης μας», ανέφερε το κεντροδεξιό κόμμα D66, το οποίο διευθύνει την πόλη μαζί με σοσιαλδημοκράτες και οικολόγους, σε δήλωση που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η διέλευση των κρουαζιερόπλοιων, είπε, δεν ήταν επίσης συμβατή με τα σχέδια για νέα γέφυρα μεταξύ της ιστορικής νότιας συνοικίας της πόλης και της περιοχής Νόορντ, στο επίκεντρο των πρόσφατων αναπτυξιακών έργων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα