ΑΘΗΝΑ
20:19
|
27.04.2024
Μια επίθεση με drone σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία προκάλεσε την εκκένωση και την αναστολή της οδική κυκλοφορίας στη γέφυρα της Κριμαίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία ώθησε τις αρχές να εκκενώσουν όλους σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και να αναστείλουν για λίγο την οδική κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία, δήλωσε ο περιφερειάρχης που έχει εγκατασταθεί στη Μόσχα το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ είπε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην αποθήκη στο Krasnohvardiiske στην κεντρική Κριμαία, αλλά δεν ανέφερε ζημιές ή θύματα. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν από τα κρατικά μέσα έδειξαν ένα πυκνό σύννεφο γκρίζου καπνού στο σημείο.

Ο Ακσιόνοφ κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση με drone. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Κίεβο.

Η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, οκτώ χρόνια πριν ξεκινήσει την πλήρη εισβολή της στη χώρα.

Η σύντομη διακοπή της κυκλοφορίας στη Γέφυρα της Κριμαίας, περίπου 180 χλμ. ανατολικά του περιστατικού με drone, ήρθε πέντε ημέρες μετά τις εκρήξεις που σκότωσαν δύο άτομα και προκάλεσαν ζημιές σε ένα τμήμα του δρόμου – η δεύτερη μεγάλη επίθεση στη γέφυρα από την έναρξη του πολέμου.

Η οδική και σιδηροδρομική γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων είναι ένας ζωτικής σημασίας σύνδεσμος εφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις και χρησιμοποιείται επίσης σε μεγάλο βαθμό από Ρώσους τουρίστες που συρρέουν στην Κριμαία το καλοκαίρι.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη γέφυρα. Οι αξιωματούχοι στο Κίεβο τις καλωσόρισαν, χωρίς να αναλάβουν ευθέως την ευθύνη.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι η γέφυρα ήταν νόμιμος στόχος επειδή ήταν μια οδός στρατιωτικού εφοδιασμού για τη Ρωσία.

«Αυτή είναι η διαδρομή που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτηθεί ο πόλεμος με πυρομαχικά και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση», είπε.

Η Ρωσία βρίσκεται σε συναγερμό για επεισόδια στη γέφυρα και ένα επίσημο κανάλι Telegram λέει στους ανθρώπους να μην πανικοβάλλονται σε περίπτωση συναγερμού.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη ανησυχιών για την ασφάλεια στην Κριμαία, ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του Ακσιόνοφ, προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην δημοσιεύουν εικόνες κρίσιμων υποδομών στο διαδίκτυο.

Προέτρεψε τα άτομα που γνώριζαν τους συντάκτες τέτοιων δημοσιεύσεων να τα αναφέρουν στο υπουργείο Εσωτερικών ή στην υπηρεσία ασφαλείας της FSB.

«Θυμηθείτε ότι ένα βίντεο που δημοσιεύεται στον ιστό στρατιωτικών ή άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων είναι ευκαιρία για τον εχθρό», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα