ΑΘΗΝΑ
16:08
|
27.04.2024
Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα στη Ρόδο διέταξε, πριν από λίγα λεπτά, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα στη Ρόδο διέταξε, πριν από λίγα λεπτά, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή των Λαέρμων και παραμένει ανεξέλεγκτη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην περιοχή επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Οι δυνάμεις ενισχύονται, καθώς το πρωί επρόκειτο να φθάσουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη, καθώς και βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο παραμένει δύσκολη. Αυτή την ώρα, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πάνω από το χωριό Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Υπενθυμίζεται ότι στις 22:29 της Παρασκευής (21/07 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λάερμα, να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δεσποτάκης (Δημοκρατική Ρόδου)



Χαρακτηριστικά, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί ωστόσο η φωτιά δεν μπήκε στο χωριό. Από το πρωί στην μάχη της κατάσβεσης και του περιορισμού της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα. Επιπλέον, στην κατάσβεση των πύρινων εστιών συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα