ΑΘΗΝΑ
05:11
|
28.04.2024
Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτισε την απόφαση του πορτογαλικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει την παλαιστινιακή Νάκμπα του 1948.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστινιακή Αρχή (PA) χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση του πορτογαλικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει την παλαιστινιακή Νάκμπα του 1948, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η ΠΑ χαιρέτισε την απόφαση του πορτογαλικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη Νάκμπα που συνέβη στους Παλαιστίνιους το 1948, καθώς και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Παλαιστινιακή Αρχή θεώρησε αυτή την απόφαση: «Μια αληθινή έκφραση της αλληλεγγύης της Πορτογαλίας με τα δεινά του παλαιστινιακού λαού, τα οποία συνεχίζονται εδώ και 75 χρόνια».

Εν τω μεταξύ, επαίνεσε την απόφαση ως ένα πρώτο βήμα προς την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την πορτογαλική κυβέρνηση και ένα βήμα προς την υιοθέτηση ψηφισμάτων που θεωρούν τη Νάκμπα ανθρώπινη τραγωδία.

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ψήφισε, κατά πλειοψηφία, για την αναγνώριση της Νάκμπα και επαίνεσε τον αγώνα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση.

Παράλληλα, το ψήφισμα καταδίκαζε την επεκτατική πολιτική της ισραηλινής κατοχής και την παράνομη προσάρτηση, που παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους.

Κάλεσε επίσης την πορτογαλική κυβέρνηση να λάβει σαφή θέση για την υπεράσπιση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού, όπως διασφαλίζεται από διεθνείς συμβάσεις και νόμους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα