ΑΘΗΝΑ
23:17
|
27.04.2024
Τέσσερις δημοσιογράφοι της Izvestiya και του RIA Novosti τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση με πυρομαχικά διασποράς στην περιοχή Ζαπορίζια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις δημοσιογράφοι της Izvestiya και του RIA Novosti τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση με πυρομαχικά διασποράς στην περιοχή Ζαπορίζια, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο, προσθέτοντας ότι ο ρεπόρτερ του RIA Novosti, Ροστισλάβ Ζουραβλίοφ, πέθανε κατά την εκκένωση, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

«Γύρω στις 12:00 της 22ας Ιουλίου 2023, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα πυροβολικού σε ομάδα δημοσιογράφων της Izvestia και του RIA Novosti που προετοιμάζουν τις αναφορές τους για βομβαρδισμούς ουκρανικών πυρομαχικών διασποράς οικισμών στην περιοχή Ζαπορίζια. Ένα χτύπημα πυρομαχικών διασποράς προκάλεσε διάφορους τραυματισμούς σε τέσσερις δημοσιογράφους», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι ο ρεπόρτερ του RIA Novosti, Ροστισλάβ Ζουράβλιοφ, υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.

«Η κατάσταση των άλλων ρεπόρτερ είναι μέτρια, σταθερή. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Τους παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική βοήθεια», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ζαχάροβα: Οι δράστες της άγριας επίθεσης σε Ρώσο δημοσιογράφο να λογοδοτήσουν

Όσοι συμμετείχαν στη βάναυση επίθεση στον Ρώσο δημοσιογράφο Ροστίσλαβ Ζουράβλιοφ θα λογοδοτήσουν και την ευθύνη θα μοιραστούν και οι προμηθευτές βομβών διασποράς στο Κίεβο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση το Σάββατο.

«Οι δράστες της βίαιης επίθεσης στον Ρώσο δημοσιογράφο θα αντιμετωπίσουν αναπόφευκτα την άξια τιμωρίας. Όλη την ευθύνη θα μοιραστούν επίσης όσοι έστειλαν πυρομαχικά διασποράς στους προστατευόμενους τους στο Κίεβο», είπε η διπλωμάτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα