ΑΘΗΝΑ
20:29
|
28.04.2024
Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ το οποίο αναφέρεται στον καύσωνα με την ονομασία «Κλέων», επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Αισθητή η θερμική έξαρση σήμερα σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αύριο. Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως αναμένεται νέα θερμική έξαρση αλλά ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά την Πέμπτη σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Συγκεκριμένα:

1. Σήμερα Κυριακή 23-7-2023 οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • α. στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 44 και κατά τόπους κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου
  • β. στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

2. Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

3. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά εικοσιτετράωρο. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα