ΑΘΗΝΑ
01:49
|
12.05.2024
Η πιο σφοδρή βροχόπτωση στην επαρχία της Νέας Σκωτίας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια προκάλεσε πλημμύρες που προκάλεσαν «ασύλληπτες» ζημιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πιο σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την επαρχία της Νέας Σκωτίας στον Καναδά εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια προκάλεσε πλημμύρες που προκάλεσαν «ασύλληπτες» ζημιές και τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο, μεταδίδει το Reuters.

Η καταιγίδα, που ξεκίνησε την Παρασκευή, έριξε πάνω από 25 εκατοστά σε ορισμένα μέρη μέσα σε μόλις 24 ώρες – την ίδια ποσότητα που συνήθως πέφτει σε τρεις μήνες. Οι πλημμύρες που προκάλεσαν παρέσυραν δρόμους, αποδυνάμωσαν γέφυρες και βάλτωσαν κτίρια.

«Έχουμε μια τρομακτική, σημαντική κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Σκωτίας Τιμ Χιούστον, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον επτά γέφυρες θα πρέπει να αντικατασταθούν ή να ξαναχτιστούν.

«Οι υλικές ζημιές σε σπίτια… είναι αρκετά αδιανόητες», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Ο Χιούστον είπε ότι η επαρχία θα ζητήσει σημαντική υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Τορόντο ότι ανησυχεί πολύ για τις πλημμύρες και υποσχέθηκε ότι η Οτάβα «θα είναι εκεί» για την επαρχία.

Οι πλημμύρες ήταν η τελευταία καταστροφή που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες που έπληξαν τον Καναδά φέτος. Οι πυρκαγιές έχουν ήδη κάψει αριθμό ρεκόρ εκταρίων, στέλνοντας σύννεφα καπνού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Χάλιφαξ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Σκωτίας, και τέσσερις άλλες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα