ΑΘΗΝΑ
10:30
|
30.04.2024
Τέλος δεν έχει η κόλαση της φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Ρόδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος δεν έχει η κόλαση της φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Ρόδο για έκτη ημέρα αφού, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (22/07), δόθηκε εντολή για εκκένωση ακόμα περισσότερων οικισμών, ενώ οι φλόγες έκαψαν το χωριό Λάερμα.

Συγκεκριμένα, μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση εστάλη για τους οικισμούς σε Λίνδο, Πεύκους και Κάλαθο προς Αρχάγγελο και στη συνέχεια για τις περιοχές Μάσαρη, Μαλώνα και Χαράκι με κατεύθυνση προς την πόλη της Ρόδου.

Επισημαίνεται ότι στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχουν ριχτεί 204 πυροσβέστες με 13 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα ενώ στη Ρόδο έφτασαν, το βράδυ του Σαββάτου (22/07), νέες ενισχύσεις με δύο C-130 που απογειώθηκαν από Ελευσίνα. Πρόκειται για δύο ομάδες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με 40 πυροσβεστες και 10 οχήματα και μια ομάδα ΕΜΟΔΕ (δασοπυροσβέστες) με 14 πυροσβεστες και ένα όχημα. Με το C-130 μετέβη στη Ρόδο, μάλιστα, και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στις φλόγες τα Λάερμα – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Η φωτιά έκαψε σπίτια στο χωριό Λάερμα της Ρόδου και, παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο Κιοτάρι έχουν παραδοθεί στις φλόγες ξενοδοχεία, καταστήματα, οχήματα. Νωρίτερα, μάλιστα, είχαν εκκενωθεί ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής και όσοι κάτοικοι δεν είχαν φύγει, απομακρύνθηκαν υποχρεωτικά.

Πάντως, περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί έως τώρα με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικών σκαφών σε Κιοτάρι και Λάρδο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Αλεξίου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, παραμένουν στην περιοχή περίπου 500 άτομα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ενώ οι δυνάμεις είναι επαρκείς για να μεταφερθούν όλοι σε ασφαλές μέρος.

Άνοιξαν τα γήπεδα για τους πυρόπληκτους

Αίθουσες υποδοχής κατοίκων και τουριστών που διέμεναν στις πυρόπληκτες περιοχές, άνοιξαν σε πολλά γήπεδα της Ρόδου. Στις αίθουσες αυτές, οι πυρόπληκτοι βρήκαν καταφύγιο, νερό και φαγητό μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο τους, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Η Ροδιακή».

Οι αίθουσες υποδοχής που είναι ανοιχτές είναι οι ακόλουθες:

  • Κλειστό Γήπεδο Βενετοκλείου
  • Αθλητικό Κέντρο Ροδίων Παιδεία
  • Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ρόδου
  • Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας
  • Κλειστό Γήπεδο Ιαλυσού
  • Κλειστό Γήπεδο Κρεμαστής

Πηγή: ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, Οpen Tv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Λήγει σήμερα η προθεσμία για διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα