ΑΘΗΝΑ
15:36
|
10.05.2024
Το πλήθος διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας: «Ως Εδώ! Έκαναν την Αττική «κρανίου τόπο» για τους πολλούς και Ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δείγμα από τις στάχτες των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων που κάηκαν στην Αττική τις τελευταίες μέρες έριξαν έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σωματεία της Αττικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν απόψε για τα ανεπαρκή μέτρα πυρόσβεσης αλλά και πυρασφάλειας.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, κάτοικοι των πρόσφατα και παλιότερα πληγέντων περιοχών βρέθηκαν έξω από το υπουργείο φωνάζοντας το σύνθημα: «Ως Εδώ! Έκαναν την Αττική «κρανίου τόπο» για τους πολλούς και Ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων».

Σε σύντομη ομιλία του ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας τόνισε: «Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις για την προστασία του εργαζόμενου στο χώρο δουλειάς και στον τόπο κατοικίας σημείωσε στην ομιλία του στη συγκέντρωση στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

Σε σχετικό ρεπορτάζ του 902 αναφέρεται και η προειδοποίηση του Γιάννη Παπαδά, που είναι πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής σχετικά με τον «τεράστιο κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα» στη Δυτική Αττική.

Σε ομιλία του ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, που κάλεσε το λαό να οργανώσει την πάλη του ώστε μέσα από τα συνδικάτα του «να δημιουργήσει τους δικούς του θεσμούς για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, για την ασφάλεια στην εργασία του, για την διάσωση του φυσικού μας πλούτου, για την υπεράσπιση της ζωής από τις φυσικές καταστροφές, για όλα όσα δηλαδή έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας τον 21οαιώνα».

Έξω από το υπουργείο ξεδιπλώθηκαν τα πανό των εργατικών σωματείων όπως αυτών της Δυτικής Αττικής που καλούσε σε ξεσηκωμό αφού η περιοχή τους είναι σε μόνιμο κίνδυνο από πυρκαγιά, πλημμύρα και βιομηχανικό Ατύχημα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και πολλές δεκάδες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πάπας ζητά από τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά

Ρέντη: Παραδόθηκε ύποπτος για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού

Αξιωματούχος Πεζοναυτών των ΗΠΑ: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρίπτει τα δικά του drones»

Service και συμπερίληψη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα