ΑΘΗΝΑ
01:10
|
02.05.2024
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ευπαθών ομάδων ή θα κάνουν τηλεργασία ή θα πάρουν διήμερη ειδική άδεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα εγκύκλιο δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει του επόμενου κύματος καύσωνα που θα εκδηλωθεί από αύριο, Τρίτη (25/07) ως και την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, (για λόγους υγείας ή άλλους), αυτοί προβλέπεται να κάνουν τηλεργασία. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε δεν θα δουλέψουν, κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Οι άλλοι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα θα πρέπει να υπακούσουν σε νέες εντολές ή οδηγίες που δίνουν οι Υπηρεσίες Προσωπικού για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης είτε να κάνουν χρήση (όπου αυτό είναι εφικτό) της δυνατότητας για τηλεργασία.

Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12:00 – 17:00).

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα