ΑΘΗΝΑ
06:16
|
28.04.2024
Μόνο κατ' εξαίρεση θα γίνεται η χρήση μάσκας στα νοσοκομεία από εδώ και μπρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταργήθηκε με άμεση ισχύ η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα νοσοκομεία και η υποχρεωτική διενέργεια  rapid test  σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους ή εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε με νέο ΦΕΚ που τέθηκε άμεσα από σήμερα σε ισχύ.

Ο νόμος για την ηλεκτροκίνηση και οι αναγκαίες προτεραιότητες – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο

Ως εκ τούτου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας αφορά πλέον μόνον το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ασθενείς ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), καθώς και για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τέλος, το υποχρεωτικό rapid τεστ αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, ισχύουν επίσης τα εξής για νοσοκομεία και δομές Υγείας:

  • Η λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δομών υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως της νόσησής τους από κορoνοϊό.
  • Οι ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως δεν κάνουν τεστ.
  • Ασθενείς που προσέρχονται ή εισάγονται – νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας, υπόκεινται σε υποχρεωτικό rapid test όταν παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
  • Το επισκεπτήριο επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανονισμό της εκάστοτε δημόσιας ή ιδιωτικής δομής υγείας. Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Τα νέα μέτρα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα