ΑΘΗΝΑ
15:48
|
08.05.2024
Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας, το ξένο πολιτικό πλοίο ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί για την παράδοση εκρηκτικών στο έδαφος της Ουκρανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν σε φορτηγό πλοίο που έπλεε από την Τουρκία με προορισμό το Ροστόφ-ον-Ντον στην βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας, για να παραλάβει ένα φορτίο σιτηρών, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, σήμερα Δευτέρα, το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

«Στις 22 Ιουλίου, ίχνη εκρηκτικών – δινιτροτολουόλιο και τετρύλιο – βρέθηκαν στο αμπάρι ενός ξένου φορτηγού πλοίου που έπλεε από την Τουρκία στο λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον για να παραλάβει ένα φορτίο σιτηρών. Εντοπίστηκαν επίσης σημάδια εξωτερικής παραβίασης των δομικών στοιχείων του φορτηγού πλοίου», ανέφερε το γραφείο Τύπου της FSB.

Σύμφωνα με την FSB, στα τέλη Μαΐου το πλοίο ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Κιλίγια του ποταμού Δούναβη στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο, εντοπίστηκε στο τουρκικό λιμάνι της Τούζλα, όπου το πλήρωμα του πλοίου αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου από νέο πλήρωμα, αποτελούμενο από 12 Ουκρανούς πολίτες, και το σκάφος άλλαξε όνομα.

«Οι προαναφερθείσες περιστάσεις δείχνουν ότι ένα ξένο μη στρατιωτικό πλοίο ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί για την παράδοση εκρηκτικών στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε η FSB.

Το γραφείο Τύπου ανέφερε ότι ίχνη εκρηκτικών ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης παρακολούθησης που διενήργησε η FSB σε πλοία που διέρχονται από το στενό του Κερτς για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών και δολιοφθορών και τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

«Αποφασίστηκε να απαγορευτεί η διέλευση του πλοίου κάτω από την αψίδα του Πορθμού του Κερτς και να απαγορευθεί η περαιτέρω αναχώρησή του για ύδατα πέρα από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε το γραφείο Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γαλλικός στρατός ήδη πολεμά στο Ντονμπάς;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα