ΑΘΗΝΑ
15:02
|
06.05.2024
Κάνοντας λόγο για «έγκλημα κράτους και εργοδοσίας», το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, κήρυξε 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για την κατάρρευση, χθες το μεσημέρι, της γέφυρας στο 206ο χλμ της περιμετρικής οδού Πατρών-Πύργου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 33χρονου άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 14, με τον έναν να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοποννήσος», πρόκειται για: δύο χειριστές μηχανημάτων, έναν εργοδηγό και έναν μηχανικό ασφαλείας, ενώ αναζητείται ο εργοταξιάρχης και συντονιστής του έργου.

Δύο εκ των συλληφθέντων, μάλιστα, συγκαταλέγονται στους 12 συνολικά τραυματίες. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός. Σε βάρος και των τεσσάρων συλληφθέντων, οι δύο από τους οποίους θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για «Παραβίαση Κανόνων Οικοδομικής».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια, όπου εκτιμάται πως παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα άτομα και στο σημείο εκτός από τα σωστικά συνεργεία παραμένουν πέντε ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

24ωρη Παμπατραϊκή απεργία

Κάνοντας λόγο για «έγκλημα κράτους και εργοδοσίας», το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, κήρυξε 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία για σήμερα Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα.

Το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες -εργάτες και Ρομά- έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες.

Απαιτούμε να εξακριβωθεί, ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα