ΑΘΗΝΑ
14:48
|
07.05.2024
Απηύθυνε έκκληση για την τήρηση του Ψηφίσματος 2222 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λυπάμαι για τον θάνατο του Ροστισλάβ Ζουραβλίοφ και ζητώ έρευνα για τις συνθήκες του. Οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ενημέρωση του κόσμου για καταστάσεις σύγκρουσης και πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής, Επιστημονικής και Πολιτιστικής Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), Οντρέ Αζουλέ.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για την τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Ψηφίσματος 2222 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία των δημοσιογράφων, των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης και του συνδεδεμένου προσωπικού σε καταστάσεις σύγκρουσης», συμπλήρωσε.

Ο Ζουράβλεφ, ο οποίος εργαζόταν για το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, σκοτώθηκε το Σάββατο κοντά στο χωριό Πιατικχάτκι της Ζαπορίζια, το οποίο πρόσφατα βίωσε σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων. Το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε από Ουκρανικό χτύπημα, ανέφερε το RIA Novosti. Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι τρεις δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το όχημα των δημοσιογράφων χτυπήθηκε από πυρομαχικά διασποράς, των οποίων η χρήση αποτελούσε και το βασικό αντικείμενο του ρεπορτάζ τους στη Ζαπορίζια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα