ΑΘΗΝΑ
10:49
|
27.04.2024
Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο του Βοτανικού Κήπου που λειτουργούσε εδώ και χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πετρούπολη για την εκκένωση από αστυνομικές δυνάμεις του κτιρίου της κατάληψης του Βοτανικού Κήπου που λειτουργούσε εδώ και χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος.

«Πριν στεγνώσει το μελάνι των εκλογικών αποτελεσμάτων το κράτος επιτίθεται με μανία στους δημόσιους χώρους. Μαζί με το πρόσχημα των πυρκαγιών και με την προσταγή της εκκένωσης καταστέλλει κάθε τι αυτόνομο και αυτοδιαχειριζόμενο αναδύεται στον δημόσιο χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά το κάλεσμα της συγκέντρωσης.

«Σήμερα από το πρωί το κράτος, η κυβέρνηση και ο Δήμος γκρεμίζουν το κτίριο της κατάληψης του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου αφαιρώντας από την κοινωνία ακόμα μία ανάσα ελευθερίας. Θέλουν να επιβάλλουν μια κατάσταση εξαίρεσης και αποκλεισμού για όσους αντιστέκονται στο θύλακα της κανονικότητάς τούς. Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι σε αυτές τις συνθήκες οι επιλογές είναι δύο. Ή αντιστέκεσαι πεθαίνεις κάθε μέρα», καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα