ΑΘΗΝΑ
07:37
|
13.05.2024
Έγινε ιδιαίτερα γνωστός κατά τη δεκαετία του 1990 με τραγούδια όπως το «Νόμιζα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά» , «Μπαλάντα», κ.α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς που είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός κατά τη δεκαετία του 1990 με τραγούδια όπως το «Νόμιζα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά», «Μπαλάντα», κ.α.

Είχε ξεκινήσει την πορεία του στο τραγούδι ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, καταφέρνοντας ως το 1992, να υπογράψει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία Lyra, από την οποία όπου και εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς».

Η Φαίη Μάτσου, που ήταν πρώην μέλος του συγκροτήματος, «Ριφιφί», ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέροντας:

Καλό ταξίδι στο φως … στον υπέροχο συναισθηματικό καλλιτέχνη Ανδρέα Τσουκαλά.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Μια καινούργια μέρα», το οποίο θα έχει επίσης εμπορική επιτυχία. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισε η ελληνική διασκευή στο γνωστό τραγούδι «Sealed with a kiss», των Gary Gold και Peter Udell, με ελληνικό τίτλο «Αντίο». Από τον ίδιο δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Αντίο», «Συγγνώμη», «Μια καινούρια μέρα», «Παρωπίδες».

Το χρονικό διάστημα 1996 – 1998, αναβάθμισε τις μουσικές του γνώσεις πραγματοποιώντας ειδικές σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού και της ηχοληψίας.

Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο «Μουσικοεκδοτική», της οποίας ανέλαβε την θέση του Υπευθύνου Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα