ΑΘΗΝΑ
20:27
|
03.05.2024
Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα της προσιτής στέγης για χιλιάδες νοικοκυριά. Οι τιμές των ενοικίων σε ορισμένες περιοχές ανέβηκαν ως 123%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των αστέγων οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων δίχως στέγη στην Αγγλία κατέρριψε φέτος ρεκόρ πενταετίας σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες στο Λονδίνο και τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο δείχνουν πως η Βρετανία βρίσκεται στη μέση μίας οξυμένης κρίσης ακρίβειας και γενικότερα αύξησης του κόστους ζωής, γεγονός που εξηγεί τις συχνές απεργίες που πραγματοποιούν από πέρσι διάφοροι κλάδοι εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, φέτος από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, καταγράφηκαν 79.840 νοικοκυριά που αποτελούνται από ολιγομελείς οικογένειες ή εργένηδες, που έπαιρναν βοήθεια από τις τοπικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη στέγης και να αποφύγουν τον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο. Από αυτούς πάνω από το 50% έμειναν άστεγοι και το 18% αυτών ζει στο Λονδίνο.

Επιπλέον σε 104.510 νοικοκυριά είχε δοθεί προσωρινά στέγη, ωστόσο, ο αριθμός τους ανέβηκε κατά 10% μέσα στον τελευταίο χρόνο και θεωρείται ο υψηλότερος από το 1998.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτιναχθεί κατά 123% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με εκπρόσωπο της βρετανικής οργάνωσης στήριξης των αστέγων, Shelter, να ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανέγερση χιλιάδων προσιτών, σύγχρονων κατοικιών για να λυθεί το οξύ πρόβλημα της στέγης για χιλιάδες πολίτες και τις οικογένειές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα