ΑΘΗΝΑ
12:46
|
28.04.2024
Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 34, ενώ πολλοί ένοικοι συνεχίζουν να αγνοούνται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στην οικονομική πρωτεύουσα του Καμερούν, Ντουάλα, την Κυριακή, αυξήθηκε στους 34, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο. Περισσότεροι από 50 άλλοι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται, με πέντε να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πολυκατοικία, η οποία υπολογίζεται από αξιωματούχους ότι φιλοξενούσε περίπου 160 άτομα, έπεσε πάνω σε μια μικρότερη πολυκατοικία 60 κατοίκων.

Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η υπουργός στέγασης και αστικής ανάπτυξης της χώρας, Σελεστίν Κέτσα Κουρτές, είπε ότι το κτίριο είχε κατασκευαστεί χωρίς άδεια.

Η υπουργός, η οποία επισκέφθηκε χθες το σημείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι οι προσπάθειες διάσωσης θα συνεχιστούν για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα παραμείνει παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια.

Μετά την κατάρρευση, ο πρόεδρος του Καμερούν, Πολ Μπιγιά, διέταξε την κατεδάφιση κακώς κατασκευασμένων, παράνομων κτιρίων στην Ντουάλα.

Κάτοικοι των δύο κτιρίων περιμένουν ακόμη τη διάσωση συγγενών τους που πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Οι διασώστες εξακολουθούν να σκάβουν στα συντρίμμια με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα