ΑΘΗΝΑ
15:28
|
06.06.2026
Εκρήξεις πυρομαχικών λόγω της ζέστης αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός σήμανε σήμερα, Τρίτη, το πρωί στο στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στην Κάρπαθο όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε καπνός σε αποθήκη πυρομαχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκεται και ενεργεί προσωπικό τόσο από τον Στρατό όσο και από την πυροσβεστική, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε τον καπνό.

Σύμφωνα με τα karpathiakanea.gr η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία έξω από το στρατόπεδο για λόγους ασφαλείας, ενώ ο Δήμαρχος Καρπάθου, Γιάννης Νισύριος, που βρέθηκε στο σημείο, έκανε λόγο για εκρήξεις στο χώρο των πυρομαχικών, το πιθανότερο λόγο των υψηλών θερμοκρασιών και της ζέστης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δυνάμεις της Πυροσβεστικής ρίχνουν νερό στο κτήριο για να κατεβάσουν τη θερμοκρασία, ενώ αναμένονται ειδικοί πυροτεχνουργοί από την Ρόδο ή την Αθήνα για να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Νέο εργατικό ατύχημα στη Ζώνη Περάματος: Τραυματίστηκε 23χρονος ναυτικός

Ένας νεκρός μετά από επίθεση σε τουρκικό αλιευτικό στη Μαύρη Θάλασσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα