ΑΘΗΝΑ
03:53
|
26.06.2026
Δόθηκε άδεια για την λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράσινο φως φαίνεται ότι ανάβει η τουρκική κυβέρνηση για την Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου, που μένει να επιβεβαιωθούν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα δώσει την άδεια για να λειτουργήσει η ιστορική Ιερά Μονή του Πόντου.

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2020, όταν αρχικά δεν είχε δοθεί η σχετική άδεια, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε δώσει, την τελευταία στιγμή, προφορικά τη συγκατάθεσή του για τη λειτουργία.

«Η απόφαση των τουρκικών Αρχών να μη χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μία εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους πιστούς και προσκυνητές που ανέμεναν να την επισκεφθούν φέτος», είχαν τονίσει πρόσφατα διπλωματικές πηγές, ενώ έντονη ήταν η ανησυχία και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουδαπέστη ο Πιερρακάκης

Το ΥΠΕΞ συλλυπάται τα θύματα του σεισμού στη Βενεζουέλα αλλά δεν στέλνει βοήθεια…

Αντιδράσεις στη Γεωργία για την επίθεση της Ε.Ε. στην Εκκλησία

Διάλυση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Σφοδρή αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο Σεβάστειας Θεοδόσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα