ΑΘΗΝΑ
15:06
|
27.04.2024
Υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία και από την Κίνα για τους εορτασμούς της επετείου λήξης του Πολέμου της Κορέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής των υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέπτεται την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να συμμετέχει στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 70 χρόνων από το τέλος του Πολέμου της Κορέας.

«Στις 25-27 Ιουλίου, ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Στρατηγό Στρατηγού Σεργκέι Σοϊγκού θα επισκεφθεί τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, για να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Νίκης του Βορειοκορεατικού λαού στον απελευθερωτικό πόλεμο του 1950-1953», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η επίσκεψη θα συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών στρατιωτικών δεσμών και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η είδηση της επίσκεψης του Σοϊγκού έρχεται μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι η Κίνα θα στείλει στην Πιονγκγγιάνγκ, επίσης μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Λι Χονγκζόνγκ για τους εορτασμούς της επετείου.

Όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η Πιονγκγιάνγκ σκοπεύει να τιμήσει την 70ή επέτειο της ανακωχής του Πολέμου της Κορέας, γνωστή ως «Ημέρα της Νίκης» στη Βόρεια Κορέα, με έναν «μεγάλο τρόπο που θα μείνει στην ιστορία».

Ο εορτασμός έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα